„Casa pisicii” – premieră la EXCELSIOR

Spectacolul „Casa pisicii”, o adaptare după povestea cu titlul omonim a scriitorului rus Samuil Marșak, va avea premiera la Teatrul Excelsior (Sala Mare) duminică, 20 noiembrie, de la ora 19:00.

Regia acestei noi producții a Teatrului bucureștean din Strada Academiei 28 este semnată de Lenuș-Teodora Moraru, adaptarea textului pentru scenă aparținând lui Robert Robert Emanuel, după o traducere de Gellu Naum. E un spectacol pentru copii și pentru părinți deopotrivă: surprinde publicul prin maniera creativă în care transmite învățăminte universal valabile, necesare oricui aflat la început de drum; „Casa pisicii” spune o poveste despre prietenie și altruism, despre felul în care personajul principal, Pisica, descoperă cât de important este să ai grijă de cei din jurul tău atunci când ești înstărit.

Într-un cadru colorat și plin de candoare, imaginat de scenograful Gelu Rîșca, regizoarea Lenuș-Teodora Moraru creează, prin muzică și dans, un spectacol plin de sensibilitate și veselie. Au contribuit din plin la o așa atmosfera muzica și versurile cântecelor scrise de regretatul Ioan Gyuri Pascu, un colaborator devotat al Teatrului Excelsior. Acesta a fost ultimul spectacol de teatru pentru care Ioan Gyuri Pascu a compus muzica, menită „să cinstească și să bucure copilul din noi”, după cum el însuși mărturisea.

Diversele personaje – animale din ograda casei – sunt interpretate cu haz și cu har de actorii Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ștefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderiță, Annemary Ziegler, Dragoș Spahiu, Cosmina Dobrotă, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu.

La realizarea spectacolului au contribuit, de asemenea, Victoria Bucun (coregrafia), Cristian Niculescu și Luca Achim (video design și mapping). „Casa pisicii” durează 60 de minute, cu recomandarea de la patru ani în sus.

Foto: Vlad Catană


16 noiembrie 2016

Română
X