HIGHSCHOOL TAKEAWAY. Meniuri literare pentru liceeni

Ți-ar plăcea să poți înțelege mai bine literatura pe care o studiezi la școală? Suntem siguri că ai citit deja cărțile, piesele de teatru, poate ai și văzut o ecranizare, două după aceste opere. Dar cum ți s-ar părea să descoperi și perspectiva teatrală? 
Cu siguranță, ai deja în minte un portret al lui Rică Venturiano din „O noapte furtunoasă” sau al lui Piggy din „Împăratul muștelor”. Dar ne-am gândit că te va încânta să descoperi și portretul acestor personaje, realizat chiar de actorii care le-au interpretat!
Teatrul EXCELSIOR îți va pune la dispoziție,o dată la două săptămâni, o broșură despre o operă din literatura românească sau universală. Vei găsi acolo detalii despre scriitor, operă, dar și caracterizări ale personajelor din perspectiva actorilor care le-au jucat, elemente de portret, scenografie și decor, toate prezentate într-un mod captivant, fresh și cool. Toate aceste lucruri te vor ajuta să pătrunzi mai ușor în universul creat de autorul respectiv, dintr-o perspectivă diferită, cea a unui om de teatru.
DISCLAIMER: Aceste materiale nu își propun să înlocuiască informațiile predate elevilor de un profesor, ce sunt structurate în conformitate cu programa școlară, ci doar să ofere sprijin în înțelegerea și aprofundarea universului unui autor, din perspectiva oamenilor de teatru. Așadar, Teatrul EXCELSIOR încurajează lecturarea acestor broșuri doar în complementaritate cu materialele de studiu școlare.

Descarcă aici broșurile:

Universul Caragiale sau portretele HD din teatru


Împăratul muștelor sau chipul nevăzut al bullying-ului

Română
X