Au fost desemnate piesele finaliste ale Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA 2022

Teatrul EXCELSIOR are plăcerea să anunțe piesele finaliste ale celei de-a VIII-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA desemnate, după lecturare, de un juriu de specialitate. La această ediție a concursului au fost alese opt piese finaliste dintre cele 50 înscrise de adolescenți din 26 orașe, comune și sate din întreaga țară.

Cele opt piese și cei opt tineri dramaturgi (în ordine alfabetică) care au trecut în următoarea etapă a proiectului NEW DRAMA 2022 sunt:

Cu voi vorbeam! de Andreea-Elena Ceaușu / 18 ani / București

Subiectele de Ilona Teodora Dragomir / 17 ani / București

Tassa de Anais Manijean / 17 ani / Brașov

Nuntă în pandemie de Roberta Mitache / 15 ani / București

Am trait, dar mi-am dorit… de Andrei Neacșu / 17 ani / București

Omul cu mâna străină de Noemi Alexia Radu / 15 ani / București

Arlechin de Ana-Ilinca Stăncescu / 16 ani / București

Primul nostru tren de Vlad Țigănuș / 16 ani / Brașov

Cele opt piese finaliste urmează să fie analizate pe larg în cadrul unui atelier de scriere dramatică susținut de reputatul dramaturg Alex Popa în luna septembrie,iar ulteriorvor fi prezentate ca spectacole-lectură. În urma vizionării lor sub această formă, va fi desemnată piesa câștigătoare a celei de-a opta ediții a concursului, care va fi pusă în scenă la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2023-2024.

Mulțumim Ministerului Educației pentru susținerea acordată și în acest an în organizarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, prin implicarea instituțiilor de învățământ din întreaga țară în promovarea concursului în rândul elevilor adolescenți pasionați de teatru.

La fel ca la edițiile precedente, piesele scrise de adolescenți au fost citite și evaluate și de un juriu format din părinți care au copii adolescenți, fără a le fi fost divulgate, însă, numele concurenților, pentru ca acestia să se familarizeze cu universul de preocupări al tinerei generații. Rezultatele jurizării părinților vor fi anunțate în zilele următoare.

4 iulie 2021

Română
X