Au fost desemnate piesele finaliste ale
Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA 2023

Teatrul EXCELSIOR are plăcerea să anunțe cele șase piese finaliste ale celei de-a IX-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, desemnate, după lecturare, de un juriu de specialitate. La această ediție au fost înscrise 49 de texte, scrise de adolescenți din 29 orașe, comune și sate din întreaga țară.

Cele șase piese și tinerii dramaturgi care au trecut în următoarea etapă a proiectului NEW DRAMA, prezentate în ordine aleatorie, sunt:

406 Error de Andra Ariana Cîmpeanu (16 ani, București)

Contratimp de Ioana Drighiciu (16 ani, Craiova)

Vier deDaria-Ioana Cenușe, Aniela Marogel-Popa și Alexandra Vlaicu (16 ani, Craiova)

War Of Power: The Death Virus de Adelina-Maria Male (15 ani, sat Săliște de Vașcău, com. Criștioru de Jos, Jud. Bihor)

Moartea lui Zhuge Liang de Alexandru Nan (18 ani, Cavnic, jud. Maramureș)

Gurmandul de Alexandra Țunea (18 ani, Timișoara)

Textele finaliste vor fi analizate pe larg în cadrul unui atelier de scriere dramatică pe care scriitoarea și regizoarea Alexandra Badea îl va susține în toamna acestui an – în cadrul unui eveniment surpriză organizat de Teatrul EXCELSIOR. Ulterior, piesele vor fi prezentate ca spectacole-lectură, iar în urma vizionării lor sub această formă va fi desemnată piesa câștigătoare a celei de-a IX-a ediții a concursului, care va fi pusă în scenă la EXCELSIOR.

Mulțumim Ministerului Educației Naționale pentru susținerea acordată în fiecare an în organizarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, prin implicarea instituțiilor de învățământ din întreaga țară în promovarea concursului în rândul elevilor pasionați de teatru.

Urmăriți website-ul www.teatrul-excelsior.ro și paginile de Facebook și Instagram pentru a afla noutăți despre spectacolele, programele și proiectele Teatrului EXCELSIOR.

22 iunie 2023

Română
X