Festivalul internațional de teatru dedicat adolescenților, Excelsior TEEN-FEST. De la clasici la generația Z

Festivalul internațional de teatru dedicat adolescenților, Excelsior TEEN-FEST se va desfășura în perioada 28 septembrie – 7 octombrie 2018, la București, sub genericul viitorul imaginaT.

Și anul acesta, partenerii de tradiție ai Excelsior TEEN-FEST sunt Asociația T.E.T.A. și Centrul de Teatru Educațional Replika.

Selecționerul Oana Borș a urmărit în alegerea spectacolelor, două direcții, deja consacrate pentru festival: „re-citiri” regizorale ale textelor din marea dramaturgie reunite în secțiunea Reborn Classics și problematica adolescenței, reflectată în textul și spectacolul de teatru în Secțiunea Teen Attitude.

Spectacolele selecționate în ediția curentă a Excelsior TEEN-FEST, alese din oferta teatrală a 45 de instituții și companii teatrale independente, sunt:

 

Secțiunea Reborn Classics

 • Jurnalul Robinson Crusoe, un musical după Insula de Gellu Naum, regia Mihai Măniuțiu (Teatrul Odeon, București)
 • Pescărușul de A.P Cehov, regia Andrei Șerban (UNTEATRU)
 • Viața și moartea lui Richard 2 de William Shakespeare, regia Radu Iacoban (Teatrul Mic, București)
 • R.U.R de Karel Čapek, regia Vlad Cristache (Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu – Secția Germană)

 

Secțiunea Teen Attitude

 • Avioane de hârtie de Elise Wilk, regia Eugen Gyemant (Teatrul Național „Radu Stanca Sibiu”)
 • Mamă, mi-am pierdut mâna de Maria Kontorovich, regia Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul Tineretului Piatra Neamț)
 • Wanda, dramatizare și adaptare de Mihaela Michailovşi Radu Apostol după „O sută de rochii” de Eleanor Estes, regia Radu Apostol (Teatrul Gong, Sibiu)
 • Dragă doamnă profesoară de Ludmila Razumovskaia, regia Andrei Măjeri (Teatrul Municipal Baia Mare)
 • Boyz and girlz, text și regie Sînziana Koenig (Centrul de Teatru educațional Replika, în parteneriat cu Béznă Theatre)
 • Aniversarea de Jeroen Van Den Berg, regia Erwin Şimşensohn (Teatrul „Mihai Eminescu”, Botoșani)

 

Despre Excelsior TEEN-FEST 2018

 

 • La TEEN-FEST suntem #împreună

Anunțăm cu nerăbdare o nouă secțiune în cadrul TEEN-FEST: #împreună contribuie la creșterea interacțiunii sociale, adresându-se și tinerilor cu nevoi speciale și încercând să arate că, de multe ori, ceea ce este perceput ca anormalitate poate fi ușor privit ca normalitate. Spectacole special concepute astfel încât să poată fi urmărite și de către tinerii cu deficiență de vedere și de către cei cu deficiență de auz vor face parte din programul acestei ediții.

 

 • La TEEN-FEST tinerii sunt creatori de povești

Pentru că la TEEN-FEST tinerii au ocazia să fie nu doar spectatori, ci și creatori de povești, secțiunea care aduce în prim-plan preocupările și calitățile lor artistice, într-un „maraton” al adolescenței, a fost denumită sugestiv Teens in the Spotlight.  

 

 • Excelsior TEEN-FEST iese din sala de spectacol și devine #teatruînlicee

Pentru tinerii pasionați de scris, de arta cinematografică și/sau de teatru, Atelierele TEEN-FEST vor fi anul acesta mediul propice exercițiilor de imaginare și de conștientizare a realității înconjurătoare, care vor fi apoi transpuse pe scenă sau pe peliculă. Ca în fiecare an, Festivalul iese din sala de spectacol și devine #teatruînlicee – o platformă autentică pentru dezbatere și exprimare de idei, pornind de la vizionarea unui spectacol de teatru social care va fi itinerat prin colegiile bucureștene.

 

 • Excelsior TEEN-FEST – de la festival la o altfel de întâlnire cu teatrul

Încă de la prima sa ediție, Excelsior TEEN-FEST a propus adolescenților o altfel de întâlnire cu teatrul. Conceput ca un spațiu multidisciplinar, deschis, care invită la creativitate și liberă exprimare artistică, TEEN-FEST este locul unde tinerii aflați la vârsta adolescenței vor putea explora dintr-o mulțime de perspective inedite universul specific vârstei lor.

 

Veștile despre TEEN-FEST circulă repede!

Urmăriți-ne și aici: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti.

Română
X