Juriul de părinți a desemnat cele mai bune zece piese ale Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA 2021

După anunțarea celor șase piese finaliste ale celei de a VII-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, desemnate de un juriu de specialitate, Teatrul EXCELSIOR face cunoscute și opțiunile juriului alcătuit din părinți de adolescenți.

Pentru a patra ediție consecutiv, piesele înscrise în concurs au fost evaluate și de părinți de adolescenți. Nu întâmplător, toate cele șase piese finaliste s-au aflat și printre preferințele membrilor acestui juriu, format din părinți cu profesii și preocupări diferite: Mioara Obreja – psihoterapeut, Irina Suhai – jurist/director de produs-componente,Bogdana Dobre – blogger & author, Ioana Hîrțescu – e-learning designer, Mihaela Ardeleanu – asistent social, Daniela Zlătaru – economist, Alena Turneanu – economist, Silvia Tarna – economist, Alina Maer – avocat și Ana-Maria Pandele Andone – actriță.

Deși au fost apreciate toate cele 35 de piese într-un act trimise de cei 33 de concurenți din 19 localități din țară, iată care au fost cele mai bune zece texte desemnate după criteriile juriului de părinți de adolescenți:

Un fluture răstoarnă o piesă de domino.exe de Daria Ancuța (18 ani / Constanța)

Escape Room de Eva Viviana Zaharia (16 ani / Călărași)

Eu vs. Mine de Mihaela-Rebeca Ion (18 ani / Buftea, Jud. Ilfov)

Agresor sau victimă? de Ionuț-Florea Dobrea-Chiriac (17 ani / Nereju, Jud. Vrancea)

Tot ce se unește se drestramă de Carla Oncescu (17 ani / București)

Întuneric în culori de Alexandra Theodora Rhea Mihu (17 ani / București)

Ceaiul seriozității și beția de ironie de Gabriela Voinea (17 ani / București)

Mimul de Vlad-Cristian Gherghel (16 ani / București)

Zeii de David Simula (17 ani / Constanța)

Poate nu acum, poate în altă viață de Alexandra-Ștefania Bucșe (17 ani / Ograda, Jud. Ialomița)

Juriul de părinți de adolescenți și Teatrul Excelsior îi felicită pe toți participanții care s-au înscris la concurs pentru curajul de a scrie o piesă de teatru și pentru varietatea temelor abordate, dorindu-le totodată să continue să își dezvolte abilitățile scrisului și să iubească teatrul, la fel de mult ca până acum.

Mai mult decât atât, ediția de anul acesta a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA are un partener care dorește să ofere tuturor concurenților o carte din domeniul teatrului și o diplomă de participare. Este vorba de Asociația NĂZUINȚE din Ploiești, al cărei președinte este Alina Maer, care prin activitățile pe care le organizează în domeniile socio-cultural și educațional își propune să aducă stropi de bine și frumos într-o societate uneori prea grăbită și intolerantă față de tot ce este altfel.

14 iulie 2021

Română
X