Următoarele Reprezentații
nu sunt programate reprezentații

Punem în antiteză frâul liber, caracteristic copiilor, și reprimarea pornirilor, tipică adultului. Provocarea constă în exprimarea printr-un limbaj coregrafic într-un spațiu care sugerează un loc de joacă pentru copii, în care lumina și sunetul marchează treceri bruște între vârsta de 6-9 ani și cea de 20+. 

 

recomandare: 15+

durata: 1 h (fără pauză)

data premierei: 7 septembrie 2023

„Îți mai amintești cum era când puteai râde sau plânge din toți rărunchii, cu toată gura, astfel încât să îți erupă glasul ca un vulcan?! Îți mai permiți acest lux? Îți mai vine natural sau e un instinct demult înăbușit, îngropat odată cu „nu mai plânge că ești mare”, „mai încet că se uită lumea la tine”?

Spectacolul de teatru fizic „SF (Super fragil)” urmărește să pună în antiteză frâul liber, caracteristic copiilor, și reprimarea pornirilor, tipică adultului. Provocarea constă în exprimarea printr-un limbaj coregrafic într-un spațiu care sugerează un loc de joacă pentru copii, în care lumina și sunetul marchează treceri bruște între vârsta de 6-9 ani și cea de 20+. Cei șase tineri actori-dansatori încorporează aceste vârste pentru a ne aminti de „ce-am avut și ce-am pierdut”, de farmecul lui „când o să mă fac mare”, adică al speranței.”

Andrea Gavriliu

Distribuția

Ciprian Chiujdea

Vlad Crudu

Iuliana Danciu

Vlad Furtună

Valentina Kocsis

Ileana Ursu

Echipa de creație

concept, regie, coregrafie

Andrea Gavriliu

scenografie

Theodor Cristian Niculae

muzică

Adrian Piciorea

asistent coregrafie

Eva Danciu

lighting design

Cristian Șimon

asistent lighting design

Nicoleta Ivan

dialoguri

Ileana Ursu

producător delegat

Camelia Moroianu

trailer

Iustin Șurpănelu

foto

Andrei Gîndac

Cronici

Într-o oră, niște actori tineri excepționali prin modalitățile și tehnicile cu care își mânuiesc corpul care pare a fi din cauciuc sau din mercur, ne prezintă niște scene din diferitele scene ale vieții, mai ales din copilărie și din tinerețe.
Péter Demény / depeterasă / 23.11.2024
„Neîncercând să schimbe cursul firesc al existenței, SF (Super fragil) ne-a oferit șansa de a privi în ochi îndepărtarea adesea insesizabilă de la copilărie. A fost un spectacol deopotrivă tandru și dureros, o oglindă a ceea ce suntem pe punctul de a deveni.”
Maria Roșca și Ioana Crega / Alecart / 11.09.2024
SF (Super Fragil) este despre fiecare dintre noi și despre copilăriile noastre, despre ce am luat din trecut și am adus în prezentul nostru, despre a face pace cu ce a fost, despre monștrii interiori, despre vulnerabilitate, despre entuziasmul de a descoperi lucruri și de a trăi cu suflet de copil, chiar și atunci când am ajuns în pantofii adultului. Este un spectacol deosebit, energic, emoționant, la care râzi, dar te cuprind și nostalgiile.
Ileana Andrei / ileanaandrei.ro / 29.02.2024
SF îți propune să privești într-o lumină nouă tranziția complicată de la copilărie la maturitate – demers extrem de potrivit pentru un teatru a cărui întreagă identitate repertorială se concentrează pe un public-țintă format din tineri și adolescenți. Până la urmă, asta este vârsta perfectă la care trebuie să conștientizăm cu toții că suntem super fragili.
Daria Ancuța / dissolvedmagazine.com / 26.02.2024
De la muzică și lumini până la jocul actoricesc, „Super Fragil (SF)” reușește să se bage sub pielea ta și, precum vinul, dezleagă limba vocii interioare care începe să își aducă aminte de fiecare julitură din copilărie.
Sînziana Mocanu / happ.ro / 23.02.2024
Cioburi sparte din antologia inocenței: SF (SUPER FRAGIL). Andrea Gavriliu, ora de poezie pe scena Teatrului Excelsior.
Luciana Antofi / lucianaantofi.worldpress.com / 26.10.2023
Ultima clipă de copilărie, întâia clipă din restul vieții - SF (Super Fragil)
Mihai Brezeanu / agenda.liternet.ro / Teatrul azi, nr. 9-10 2023 / septembrie 2023
Dacă vocabularul cuvintelor se rezumă la câteva confruntări și la jocuri inteligente sub masca absurdului, vocabularul mișcărilor completează, adaugă, precizează, subliniază ceea ce cuvântul pierde din cauza emoției sau a timidității.
Alina Maer / scenesicuvinte.ro / 12.09.2023

Turnee / Premii

9.09.2024 / Festivalul de regie „Cătălina Buzoianu” - Teatru la puterea feminin Iași, 2024 / Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași 
/ 🏆𝐏𝐑𝐄𝐌𝐈𝐔𝐋 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐄𝐀 𝐌𝐀𝐈 𝐁𝐔𝐍𝐀̆ 𝐑𝐄𝐆𝐈𝐄 ex aequo: 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐚 𝐆𝐚𝐯𝐫𝐢𝐥𝐢𝐮, pentru spectacolul „SF (Super Fragil)”, producție a Teatrului Excelsior, București / și 𝐋𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬𝐜𝐮 pentru spectacolul „Bujor„, producție a Teatrului „Fani Tardini“ Galați 
12.05.2024 / Festivalul Internațional de Teatru Nou - Distinct, ediția a IX-a, Arad, 2024 / Teatrul „Ioan Slavici” Arad - Sala Mare 

Cumpără bilete