Teatrul EXCELSIOR găzduiește EUnderground Travelling Ehhibition

Teatrul Excelsior  găzduiește, în perioada 5 septembrie – 15 octombrie 2019, Expoziția culturii underground din perioada comunistăEUnderground Travelling Ehhibition.  Expoziția surprinde destine, practici artistice și manifestări inedite de rezistență culturală din perioada comunistă. Cenzura comunistă asupra artei și culturii este tema centrală a materialelor prezentate care provin din șase țări fost comuniste: Albania, Bulgaria, Polonia, Republica Cehă, Ungaria și România.

Conceptul este realizat de echipa internațională a proiectului european EUnderground, iar evenimentul este organizat la București de Centrul de Cercetări Interdisciplinare în Științele Comunicării și Relații Publice (CISCOREP) din Facultatea de Litere a Universității din București – partener în implementarea proiectului.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 5 Septembrie 2019, la orele 19.00, în foaierul Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28, București).
Prezintă: prof.univ.dr. Emil Ionescu (decan, Facultatea de Litere, Universitatea din București), dl. Cătălin Manea, (muzeograf, Muzeul Național Cotroceni), conf.univ.dr.
Cristina Bogdan (Facultatea de Litere, Universitatea din București) și prof.univ.dr.
Valentina Pricopie (cercetător, Institutul de Sociologie al Academiei Române).
Se alătură proiectului Expoziția METRONOM 74, realizată prin colaborarea Muzeului Național Cotroceni, a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și a colecţionarului Radu Nicolescu, și dedicată emisiunii Metronom, transmisă în epocă de Radio Europa Liberă, precum și personalității lui Cornel Chiriac, realizatorul acesteia.
Expozitia poate fi vizitată GRATUIT în perioada 5 septembrie – 15 octombrie 2019, între orele 10.00 și 16.00.

Organizator: Centrul de Cercetări Interdisciplinare în Științele Comunicării și Relații Publice din Facultatea de Litere a Universității din București

Parteneri: Institutul de Sociologie al Academiei Române, Teatrul Excelsior și Muzeul Național Cotroceni.

Proiectul EUnderground este finanțat de Comisia Europeană – EACEA prin Programul Europa pentru Cetățeni și implementat în Ungaria, Albania, Bulgaria, Polonia, Republica Cehă și România, în perioada septembrie 2018-decembrie 2019.

Noutăți Proiect EUnderground: http://www.eunderground.eu

5 septembrie 2019

Română
X