Teatrul EXCELSIOR s-a alăturat Festivalului VOCEA TEATRULUI LICEAN BUCUREȘTEAN, aflat la a doua ediție

Cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării artei teatrale în rândul elevilor bucureșteni debutează astăzi, 3 mai.

În cadrul proiectului, trupele de elevi din 16 licee bucureștene au beneficiat, timp de trei luni, de coordonarea actorilor profesioniști din 13 instituții de spectacole aflate în subordinea Consiliului General al Municipiului București, iar acum sunt gata să prezinte publicului rezultatul muncii lor creative.

Teatrului EXCELSIOR i-a fost repartizată trupa de teatru Experimenthalia a Colegiului Național „Ion Neculce” din București, care va prezenta miercuri, 10 mai, ora 17:30, la Sala „Ion Lucian”, spectacolul Coșmarul unei vacanțe de vară de Tim Kochenderfer – adaptare a piesei Visul unei nopți de vară de William Shakespeare.

Programul complet al spectacolelor prezentate în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului poate fi accesat aici: https://www.pmb.ro/programe/7/menu-page/171.

Accesul la spectacolul găzduit de Teatrul EXCELSIOR se va face pe baza unei rezervări prealabile la adresa organizare@teatrul-excelsior.ro.

***

Competiția va fi jurizată de personalități ale teatrului românesc și din educație:

– Conf.univ. dr. Bogdana Adina Crețu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”;

– Inspector școlar Elena Ștefan, Inspectoratul Școlar al Municipiului București;

– Prof.univ.dr. Aura Corbeanu, Universitatea de Arte din Târgu Mureş și vicepreședinte executiv al Asociației UNITER-Uniunea Teatrală din România;

– Petronela Tegu, managerul Școlii de Artă București;

– Octavian Tiberiu Paun, actor și realizator București FM;

Premiile se vor acorda pentru categoriile: Cea mai bună trupă, Cel mai bun actor principal, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor secundar, Cea mai bună actriță în rol secundar, Premiul de popularitate (atât la categoria feminină și masculină), Premiul juriului, Premiul de dicție, Premiul de mișcare scenică.

Câștigătorii vor fi recompensați cu tabere și excursii la mare și legitimații de acces la teatrele din subordinea Consiliul General al Municipiului București, prin grija PROEDUS.

Distins, anul trecut, cu premiul I la categoria Educație pentru noua generație în cadrul Conferinței Internaționale „Inovație și calitate în sectorul public”, Proiectul VOCEA TEATRULUI LICEAN BUCUREȘTEAN are ca principal obiectiv promovarea valorilor culturale, cultivarea spiritului creativ veritabil în rândul generațiilor tinere, încurajarea activităților recreaționale în parteneriat cu instituții publice de spectacol adresând elevilor liceeni bucureșteni invitația de participare la dezvoltarea unei platforme de dialog în domeniul artelor teatrale care va acumula însemnătate culturală prin întâlnirea dintre artiști și elevi.

Cea de-a doua ediție a Festivalului VOCEA TEATRULUI LICEAN BUCUREȘTEAN aduce o ofertă bogată de manifestări cultural-artistice, educaționale, recreative și de divertisment, precum spectacole de teatru și dans, dezbateri, lecturi și este în directă legătură cu misiunea Teatrului EXCELSIOR de a le oferi adolescenților și tinerilor din Municipiul București spectacole, programe și proiecte de calitate, potrivite preocupărilor publicului tânăr.

3 mai 2023

Română
X