TEEN-FEST aduce #teatruînlicee și teatru on air

Excelsior TEEN-FEST este în plină desfășurare! Primele două spectacole din Festival, Arlecchino și pierdutele iubiri (premieră la Teatrul Excelsior) și Cinema Paradiso (Compagnia La luna nel Letto, Italia) s-au bucurat de săli pline de public tânăr, iar Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight a fost o super ocazie de a-i cunoaște pe adolescenții de astăzi în ipostaza de actori, regizori sau scenariști.

TEEN-FEST crește cu fiecare ediție și continuă să exploreze noi  oportunități de comunicare cu noua generație, integrând firesc arta teatrului în procesul ei de formare. Astfel, în perioada 1-4 octombrie 2018, Festivalul aduce #teatruînlicee, secțiunea prin care echipa Teatrului Excelsior și cea a a Centrului de Teatru Educațional Replika și-au propus să pună teatrul și liceul în aceeași ecuație pentru a genera un spațiu al dezbaterii autentice. Pornind de la vizionarea spectacolului de teatru educațional Amintiri din epoca de școală, ce va fi prezentat în patru licee bucureștene*, elevii vor avea ocazia să își exprime opinia asupra subiectului abordat, într-un dialog cu artiștii implicați în acest demers.

Amintiri din epoca de școală este spectacolul rememorării unor fragmente de istorie personală, al unoi întâlniri cu noi mici, cu noi lșa școală, în bănci și la tablă, cu fricile, greșelile, tăcerile și așteptările noastre (…) Despre poveștile și întrebările noastre care nu au loc în școli în care ceea ce trebuie să învățăm ne reprezintă prea puțin”, punctează realizatorii spectacolului.

*Cele patru instituții de învățământ care s-au alăturat inițiativei #teatruînlicee sunt: Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Școala Centrală și Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes”.

Tot în cadrul Festivalului, Teatrul Național Radiofonic inaugurează secțiunea on air Radio TEEN-FEST dedicată publicului tânăr – o selecție de producții ce abordează problematici specifice vârstei adolescenței conectate la realitățile de azi și teme perene ale literaturii universale, recontextualizate în lumea contemporană. Spectacolele pot fi ascultate la orice oră, accesând http://www.eteatru.ro, secțiunea Colecții.

Veștile despre TEEN-FEST circulă repede pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, http://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/excelsiorteenfest/. Impresii „la cald” despre spectacolele din Festival, pe TEEN-FEST BLOG: http://teenfest.teatrul-excelsior.ro/.

 

Organizator: Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior

Parteneri: Asociația T.E.T.Alexandria, Centrul de Teatru Educațional Replika, Teatrul Odeon, Teatrul Mic, unteatru, Hotel Golden Tulip, Hotel Capitol, Hotel Central, Hotel Veneția, Hostel Book-a-rest, CFR, Metrorex.

Parteneri Media: BookHub, Radio România Cultural, Revista LZR, GoingOut, Pro București, Bucharest Guide, Cititorul.net, bucuresteni.ro, 4arte, Yorick, LiterNet.ro, Vice, Matricea Românească, Teen Press, Revista Arte și Meserii.

Plăcut de Radio Guerrilla

Sponsori: Aqua Carpatica, Alka, Profructta, Butoiul cu Înghețată, Cartepedia.

 

Foto: Vlad Catană

Română
X