TEATRUL EXCELSIOR prezintă premiera spectacolului „SF (Superfragil)” – concept, regie și coregrafie de Andrea Gavriliu

TEATRUL EXCELSIOR prezintă pe 7 și 8 septembrie, de la ora 19.00, premiera spectacoluluiSF (Superfragil)” – concept, regie și coregrafie de Andrea Gavriliu. Actriță, coregrafă, dansatoare și regizoare, colaboratoare constantă a unora dintre cei mai renumiți regizori români, printre care Radu Afrim, Andrei Șerban sau Mihai Măniuțiu, ea se află la primul proiect realizat pentru Teatrul EXCELSIOR.

Un spectacol al noii generații, semnat de o creatoare de top al teatrului-fizic, ,,SF” este o îmbinare perfectă între stilul ludic, rafinat și impregnat de umor al regizoarei și vitalitatea plină de entuziasm a tinerilor ei performeri – Ciprian Chiujdea, Vlad Crudu, Iuliana Danciu, Vlad Furtună, Iulia Lupașcu, Ileana Ursu. Actorii au fost selectați în urma unui casting național, din dorința Teatrului EXCELSIOR de a susține tinerii artiști independenți.

Veți vedea un perfomance în care accentul se pune pe corporalitate, în care ritmul, gestul, mișcarea se îmbină cu universul sonor semnat de Adrian Piciorea, într-un spațiu conceput de Theodor Cristian Nicolae.     

            Momentul inevitabil în care trebuie să faci pasul către maturitate, părăsind universul cald și familiar al copilăriei, este surprins în mod subtil și original de Andrea Gavriliu, făcând din  „SF (Superfragil)” un spectacol de urmărit, în egală măsură, cu inima și rațiunea, adresat în primul rând adolescenților, dar nu numai.

Îți mai amintești cum era când puteai râde sau plânge din toți rărunchii, cu toată gura, astfel încât să îți erupă glasul ca un vulcan?! Îți mai permiți acest lux? Îți mai vine natural sau e un instinct demult înăbușit, îngropat odată cu „nu mai plânge că ești mare”, „mai încet că se uită lumea la tine”?

Spectacolul de teatru fizic „SF (Super fragil)” urmărește să pună în antiteză frâul liber, caracteristic copiilor, și reprimarea pornirilor, tipică adultului. Provocarea constă în exprimarea printr-un limbaj coregrafic într-un spațiu care sugerează un loc de joacă pentru copii, în care lumina și sunetul marchează treceri bruște între vârsta de 6-9 ani și cea de 20+. Cei șase tineri actori-dansatori încorporează aceste vârste pentru a ne aminti de „ce-am avut și ce-am pierdut”, de farmecul lui „când o să mă fac mare”, adică al speranței.

Andrea Gavriliu

SF (SUPER FRAGIL)

spectacol de teatru fizic

cu:
Ciprian Chiujdea, Vlad Crudu, Iuliana Danciu, Vlad Furtună, Iulia Lupașcu, Ileana Ursu

concept, regie, coregrafie: Andrea Gavriliu

scenografia: Theodor Cristian Niculae
muzica: Adrian Piciorea
asistent coregrafie: Eva Danciu
lighting design: Cristian Șimon
asistent lighting design: Nicoleta Ivan
dialoguri: Ileana Ursu
producător delegat: Camelia Moroianu
credite foto: ©Andrei Gîndac

durata: 60 min
recomandare de vârstă: 15+

spectacolul conține limbaj licențios.

Română
X